آیا داشتن جاروی استخری ضروری است؟
یکی از روشهای عالی برای تمیز کردن استخر استفاده از جاروی استخری است. تمیز کردن کف و دیوارههای استخر از گرد و خاک و ذرات ته نشین شده، در جلوگیری از رشد جلبکها موثر است. اما این کار سادهای نیست و باید از وسیلهای استفاده کرد که این قابلیت را داشته باشد و بتواند تمام آنها را تمیز کند. جاروها باید با ساختار استخر متناسب باشند تا بتوانند به خوبی استخر را تمیز کنند.
اما قبل از تهیه باید با کارایی و انواع آنها آشنا شوید تا بتوانید به این سوال که آیا داشتن جاروی استخری ضروری است؟ پاسخ دهید. در ادامه به توضیح برخی نکات میپردازیم، ما را همراهی کنید.

سرفصل ها؛ آنچه که در این مقاله خواهید خواند
- ضرورت جاروی استخری چیست؟
- کاربرد جارو استخری
- ویژگیهای جاروهای استخر
- انواع جارو استخری
- تفاوت جاروهای استخری
- مزایا و معایب انواع جاروهای استخری
- مقایسه کارایی جاروی استخری اتوماتیک و دستی
- نکات ضروری برای عملکرد بهتر جارو
- بهترین زمان پاک سازی استخر
- مهمترین نکات هنگام جارو کردن استخر
- اقدامات ضروری پس از پایان جاروی استخر
- خرید جاروی استخری
ضرورت جاروی استخری چیست؟
شاید در ابتدای کار استفاده از جاروی استخری ضروری به نظر نرسد، اما استفاده از آن ضروری است. اگر مدتی از آب استخر استفاده نشود، گرد و خاک و ذرات معلق در سطح آب باقی میمانند. شاید در سطح آب پخش نشوند، اما بالافاصله به محض استفاده از استخر این ذرات معلق یا ته نشین شده در آب، به حرکت درآمده و موجب کدر شدن آب استخر میشوند.این آلودگیها میتوانند موجب بیماری در افراد درون استخر شوند. پس، استفاده از جاروی استخر اغلب زمانی که جلبکها و ذرات معلق در آب استخر مشاهده شوند و برای تخلیه نکردن آب استخر، مورد استفاه قرار میگیرد.
در استخرهای خانگی بیشتر از جاروی استخری با پمپ تصفیه استفاده میشود. همان طور که استفاده از جاروبرقی برای تمیز کردن منازل ضروری است، جاروی استخر هم، برای داشتن استخر شنای تمیز لازم است. تنها راه تمیز نگه داشتن آب استخر کلر نیست. بعضی ذرات ریز و گرد و غبار با تزریق کلر از بین نمیروند. این ذرات باید از آب جدا شوند، جدا شدن آنها فقط توسط جاروی کف استخر امکان پذیر است.
کاربرد جارو استخری
اگر افراد برای تمیز کردن استخر شنای خود از جلبکها و ذرات شناور، اقدام نکنند، خیلی زود استخر آنها مکان بسیار خوبی برای زندگی حشرات میشود. برای داشتن استخری عاری از هر گونه میکروب و آلاینده، باید مرتب آن را تمیز کرد. استفاده از آن فارغ از سرپوشیده یا روباز بودن استخر، برای تمیز کردن لازم است. برای تمیز کردن استخر با جارو ابتدا باید مقداری سولفات آلومینیوم یا همان زاج که باعث ته نشین شدن ذرات معلق در آب میشود اضافه کرد. جاروهای تمیز کننده استخر می توانند ذراتی که به دیواره و کف استخر چسبیدهاند را از بین ببرند و استخر را تمیز و زیبا کنند.

ویژگیهای جاروهای استخر
جاروهای استخر میتوانند بدون آسیب رساندن به خود یا محیط، کل عملیات را با استفاده از ریزپردازندهها در کوتاهترین زمان انجام دهند. البته دقت آنها در پاک سازی متفاوت است. شدت و میزان حساسیت آنها برای پاک سازی قابل تنظیم است. سیم کشی و کابلهای تعبیه شده در جاروهای استخری باید کاملا ایزوله و در مقابل ذرات، گرد و غبار و آب مقاوم باشند. مقاومت جاروی استخری به گونهای باشد که پس از انجام مراحل شستشو، جارو بتواند برای مراحل بعد با همان قدرت قبلی کار خود را، انجام دهد.
عمق فعالیتی که جاروهای استخری در مدلهای مختلف میتوانند انجام دهند، متفاوت است. بعضی جاروها تا عمق ۳متر، بعضی کمتر و حتی بعضی جاروها تا عمق بیشتری را میتوانند بدون کوچکترین ایرادی پاک سازی کنند. پس، انتخاب جاروی استخری باید مطابق با استخر باشد. میزان فعالیت و قدرت کارکرد جاروها به صورت متر بر ساعت اندازه گیری میشود.
انواع جارو استخری
انواع جارو استخری؛ انواع متنوعی از جاروهای استخری را میتوان در فروشگاهها مشاهده کرد. این دستگاه را باید متناسب با نوع استخر انتخاب کرد. جاروهای مخصوص استخر را به طور کلی به سه دسته تمام اتوماتیک، نیمه اتوماتیک و دستی مجزا میشوند.
جارو دستی؛ استفاده از این گونه جاروها اغلب در استخرهای رو باز که درمعرض طوفان، گرد و خاک و رشد جلبکها هستند، کاربرد دارد. جاروهای دستی از یک سری، شلنگ و دسته جارو تشکیل شده است. یک طرف شلنگ به سر جارو و طرف دیگر آن به ورودی اسکیمر متصل میباشد. با فرو رفتن سر جارو در آب، شلنگ پر از آب شده و ایجاد مکش میکند. این مکش موجب محکم شدن سر جارو به کف استخر میشود. سپس فرد میتواند با کمک چرخاندن دسته جارو، از یک طرف استخر را تمیز کند. در جاروهای دستی فیلتر دار آب پس از تصفیه دوباره به استخر باز می گردد.
جارو تمام اتوماتیک؛ برخلاف جاروهای دستی که با نیروی بازوان فرد به حرکت در میآید، این جاروها به صورت اتوماتیک و بدون اینکه کسی آن را همراهی کند، حرکت میکنند. جاروهای اتوماتیک خود به دسته جارو مکنده، روباتیک و تحت فشار تقسیم میشود. یکی از مزیتهای این دستگاه تمیز کننده استخر این است که با استفاده از کارتریج فیلترهای تصفیه آب درون خود، آب استخر را میبلعد تصفیه کرده و مجدد به استخر بر میگرداند. این عملیات سبب صرفه جویی در صرف آب میشود. مزیت دیگر آن این است که همزمان با استفاده از آن میتوان در استخر شنا کرد و لذت برد. این جارو از برق ۲۴ ولت استفاده میکند و خطر برق گرفتگی بسیار پایین یا عبارتی خطر برق گرفتگی ندارد.
جارو نیمه اتوماتیک؛ یکی دیگر از انواع جاروهای استخر است. خرید آن باید مطابق امکانات استخر باشد. اگر استخر اسکیمر دارد، بر اساس اسکیمر خریداری شود و اگر دارای پمپ آب است باید مطابق اتصال به پمپ خریداری شود. استفاده از آن به این شکل است که این جارو به اسکیمر متصل میشود و دسته دیگر آن به پمپ تصفیه وصل میشود تا آب جمع شده توسط جارو پس از تصفیه، مجدد به استخر برگردد.

تفاوت جاروهای استخری
یکی از مهمترین موارد برای انتخاب جاروی استخر، مبلغی است که باید بابت آن پرداخت شود. اما میزان آلودگی استخر هم مهم است. برای تمیز کردن استخرهایی که دارای آلودگی و جلبکهای زیادی هستند استفاده از جاروهای اتوماتیک مناسب نیست. زیرا در هنگام پاک سازی بخشی از مواد به درون استخر باز می گردد و در نتیجه آب استخر کدر باقی میماند. پس برای پاک سازی این استخرها استفاده از جاروهای دستی بهتر از اتوماتیک است.
مزایا و معایب انواع جاروهای استخری
تنها مزیت جاروی دستی استخر قیمت مناسب آن است. اما معایب آن شامل موارد زیر است:
- قطعات جاروی دستی از هم جدا میباشند و در صورت خرابی یا آسیب دیدن هرکدام جداگانه خراب میشوند.
- برای انجام کار به نیروی انسانی نیاز دارد.
- جابه جا کردن جارو در آب کار سخت و طاقت فرسا است.
- استفاده از آن به دلیل سخت زمان بر است.
در مقابل جاروی اتوماتیک تنها یک عیب دارد، آن هم گران قیمت بودن آن است. اما مزیتهای آن عبارت است از:
- نسبت به جاروی دستی کوچکتر است.
- ظاهری زیبا دارد.
- انجام کار با آن راحتتر و سریعتر است.
اگر هزینه دستمزد ماهانه افراد برای تمیز کردن استخر با جاروی استخری را در نظر بگیریم، به این نتیجه میرسیم که هزینه یک بار برای همیشه پرداخت میشود، پس قیمت جارو استخری اتوماتیک اقتصادیتر از جاروی دستی است.
جارو کردن به روش اتوماتیک به صورت خودکار است. تنها باید جارو را یک بار درون استخر انداخت و پس از پایان کار آن را خارج کرد. اما در جاروی دستی باید به صورت هفتگی و یا ماهانه توسط افراد انجام شود.

مقایسه کارایی جاروی دستی با جاروی های اتوماتیک
استفاده از جاروی استخری اتوماتیک یا رباتیک بهتر است. زیرا در این جاروها آب هدر نمیرود و امکان دسترسی به کف استخر برای لایروبی راحتتر است. هم چنین جاروهای اتوماتیک به صورت خودکار فعالیت کرده و همه قسمت ها را تمیز میکنند. زیرا قابلیت کنترل با ریموت را دارد. این جاروها سیستم تشخیص ساحل دارند. در صورت رسیدن به لبه استخر به سمت آب برگشته و به خشکی وارد نمیشوند. از طرف دیگر تمیز کردن کامل یک استخر توسط ابزارهای سنتی، سخت و زمان بر است. برای همین بیشتر کسانی که استخر دارند جاروی استخر اتوماتیک را انتخاب میکنند.
نکات ضروری برای عملکرد بهتر جارو
گاهی با وجود پرداخت هزینههای زیاد برای تهیه جارو استخر، در همان روزهای اول کارایی آنها تغییر میکند. در این شرایط فرد احساس میکند، برای انتخاب جاروی استخر دچار اشتباه شده است. اما نحوه نگه داری از این دستگاهها در عملکرد آنها تاثیر دارد. برای حفظ عملکرد جارو رعایت نکات زیر مهم است:
- جاروهای دارای فیلتر تصفیه هر چند وقت یکبار باید بررسی شوند و در صورت نیاز تمیز شوند. این فیلترها را باید قبل از اینکه پر شوند، تمیز کرد.
- برسهای جارو باید بررسی شوند، زیرا پس از مدتی فرسوده شده و نیاز به تعویض دارند.
- هرچه استخر دیرتر جارو شود، پاک کردن لکها سخت تر است. بنابراین جارو باید با فشار و مدت زمان طولانیتری کار کند. حداقل هفتهای یکبار استخر را جارو کنید.
بهترین زمان پاک سازی استخر
معمولا جارو کردن استخر در مواقع زیر صورت میگیرد:
- جارو کردن استخر به صورت منظم یا طبق برنامه هفتگی انجام شود.
- جارو کردن پس از بارش باران و طوفان که موجب ورود خاک و آلودگی به درون استخر شده است، صورت بگیرد.
- جارو کردن پس از افزودن مواد شفاف کننده و منعقد کننده آب انجام شود.
- توجه داشته باشید که در موردهای دوم و سوم باید کمی فرصت به استخر داد. تا مواد و لختههای منعقد شده در کف استخر کاملا ته نشین شوند. پس از آنها عملیات پاک سازی انجام شود.

مهمترین نکات هنگام جارو کردن استخر
- هنگام جارو کردن کف استخر این عملیات به آرامی صورت بگیرد و نباید عجولانه عمل نکرد. در صورت عجله، مواد ته نشین از جای خود بلند شده و موجب کدر شدن مجدد آب میشوند.
- ابتدا قسمتهای کم عمق و سپس قسمتهای عمیق جارو شود.
- اگر هنگام جارو کردن استخر آب کدر شد، چند ساعت صبر کرده و سپس جارو کردن از سر گرفته شود.
- سر جارو باید کف استخر با طول زیاد و به آهستگی حرکت کند. مسیرهای حرکت جارو باید همپوشانی داشته باشند تا تمامی قسمتهای استخر جارو شود.
- اگر هنگام جارو کردن کف استخر سرجارو به کف استخر چسبید، ابتدا پمپ را خاموش کرده و بعد سر جارو از کف استخر جدا شود و سپس مجدد پمپ روشن گردد.
- هنگام جارو کردن به فشار فیلتر توجه شود. اگر فشار فیلتر بالاتر از حد مجاز بود، فیلتر بک واشگ گردد و عملیات جارو کردن از سر گرفته شود.

اقدامات ضروری پس از پایان جاروی استخر
انجام کارهایی که پس از اتمام جارو کردن استخر لازم است شامل موارد زیر میشود:
- پس از پایان یافتن عملیات، دسته جارو (دسته تلسکوپی) را جدا کرده و آب درون شلنگ کاملا تخلیه شود.
- برای تمیز کردن دیوارههای استخر برس روی دسته تلسکوپی نصب شود تا جلبکها و آلودگیهای روی دیواره تمیز شوند.
- فیلتر شنی را بک واش کرده و شیر کنترلی را در حالت Filter قرار گیرد.
- سبد استرینر پمپ از محل خود خارج و کاملا تمیز شود.
- اگر حین جارو کردن، شیر فیلتر در حالت waste قرار دارد، به وضعیت filter بازگردد و آب از دست رفته استخر، جایگزین شود.
- تمام قطعات به کار رفته در جاروی استخر با آب تمیز شسته و خشک شود و در انبار نگه داری گردد.
نتیجه گیری
انتظاری که از جاروهای استخری موجود در بازار داریم، تمیز کردن جلبکهای کف استخر، ضدعفونی و تمیز کردن دیوارهها به صورت اصولی است. استخرها به رسیدگی روزانه نیاز دارند. اگر این رسیدگی به شرکتهای خدماتی سپرده شود، یقینا هزینههای بیشتری را برای شما به ارمغان میآورد. پس بهتر است هم اکنون برای تهیه و یا سفارش جاروی استخر مرغوب برای داشتن استخری زیبا با آبی سالم اقدام کنید.